снимка: Pudelek, УикипедияТова ще се случи  в навечерието на най-голямото театрално събитие

...
снимка: Pudelek, УикипедияТова ще се случи  в навечерието на най-голямото театрално събитие
Коментари Харесай

257 звезди с имената на всички актьори от трупата и целия екип на Народния театър Иван Вазов ще светнат днес пред централния му вход

снимка: Pudelek, Уикипедия

Това ще се случи  в навечерието на най-голямото театрално събитие навън - " Театър пред театъра 2021 ". Цялата стратегия е отдадена на патриарха на българската литература Иван Вазов, тъй като тази година се навършват 100 години от гибелта му.

По традиция преди откриването на алеята със звездите с имената на трупата на Народния спектакъл на огромната сцена ще бъде отслужен церемониален водосвет за новия сезон.

Началото на „ Театър пред театъра “ със особено построена сцена навън е на 13 септември с постановката „ Нова земя “ по едноименния разказ на Иван Вазов. В програмата са включени още спектаклите „ Двубой “, „ О, ти, която и да си… “, „ Под игото 1894-та “ на Габровския спектакъл и „ Урок по български “ на спектакъл " Българска войска ".

Кулминацията ще е на 22 септември - денят, в който ще се отбележат 100 години от гибелта на Вазов. Тогава бъде церемонията по връчването на втората Годишна премия за нравствен принос на името на писателя, учредена от Народния спектакъл.

Час по-късно ще е откритата генерална подготовка на премиерния театър на режисьора Диана Добрева „ Народът на Вазов “. Самата режисура ще има премиера на 7 и 8 октомври на огромната сцена. В закриващата вечер особено присъединяване ще има и Симфоничния оркестър на Държавна опера - Пловдив с диригент Максим Ешкенази и солист Светлин Русев - цигулка.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР